Pemilihan Cabang Subang PKR: 2 ahli digantung sementara – Setiausaha

5 Zulkaedah 1431H - Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) Parti Keadilan Rakyat yang bermesyuarat pada 5 Oktober 2010 telah meneliti laporan oleh pengawas pemilihan darihal Pemilihan Cabang Subang yang telah diadakan pada 26 September 2010.

Setelah dibincangkan, berikut adalah keputusan yang dibuat oleh Jawatankuasa Pemilihan Pusat:


- Pemilihan Cabang Subang pada Mesyuarat Agung Tahunan Cabang 2010 dibatalkan berikutan ancaman dan ugutan yang diterima oleh pengawas-pengawas pemilihan dan petugas-petugas serta ahli JPP, Sdr Sabaruddin Mohd Yassin.


- JPP juga telah memutuskan dua individu iaitu Saudara Muhammad Najmi Samsudin (no. ahli B160000934) dan Saudara Sivam a/l Veeramuthu (no. ahli B160000800) telah hilang kelayakan bertanding pada pemilihan Cabang Subang yang akan diadakan semula apakala tarikh baru ditentukan oleh sekretariat Ibu Pejabat Parti.


- Mereka berdua akan dirujuk kepada Jawatankuasa Disiplin untuk tindakan selanjutnya bilamana mereka akan dipanggil memberi keterangan. Sementara menunggu kes mereka dihadapkan kepada Jawatankuasa Disiplin, keanggotaan mereka digantung mengikut fasal 27.3 Perlembagaan Parti berkuatkuasa serta merta.


--- Saifuddin Nasution,
Setiausaha Agung PKR

0 comments:

LUSIANA CATERING: HALAL food and catering services.

Komentar dari pembaca di Goodreads | This is one good book. I’ve read one by this author before,Perang Armagedon, which...

Posted by Web Sutera on Friday, 4 March 2016

Copyright © 2013 - WebSutera.com - is proudly powered by Blogger