Dalam tahanan polis mati, soal-siasat SPRM pun mati!SHAH ALAM, 17 Julai (Hrkh) - Polis bertindak ganas ketika meleraikan 500 orang yang berhimpun di luar bangunan Plaza Massalam mendesak supaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) disiasat ekoran kematian pembantu exco kerajaan ngeri Selangor, Teo Beng Hock.

Perhimpunan itu dimulakan dengan ucapan daripada Adun Sekinchan (DAP), Eng Suee Lim yang menegaskan himpunan itu bertujuan menyatakan bantahan terhadap SPRM kerana secara terang-terangan telah menyebabkan kematian pembantu (PA) exco Selangor.

Menurut beliau, kematian itu bukan saja merupakan satu penghinaan tetapi telah mencabar kerajaan Pakatan Rakyat malahan pegawai yang bekerja dengan Pakatan Rakyat.

Dalam masa tiga minit beliau berucap polis datang dengan keras mengatakan; "Ini perhimpunan haram...", suasana bising berlaku apabila peserta perhimpunan membalas mengatakan; "Ini bukan satu perhimpunan haram.”

Baca seterusnya.
VIDEO: Kenyataan Anwar Ibrahim

BONGKAR!! TEGAKKAN KEADILAN!!!
Berkaitan: Protesters want MACC probed, 7 arrested
Kematian Teoh- Perhimpunan Rakyat di Stadium Kelana Jaya
Last man to see Teoh: MACC threatened me
Panel chief calls for review of MACC’s procedures
Kematian Teoh Beng Hock, seluruh Malaysia menanti penjelasan
PAS wants special Parliament sitting to discuss MACC
Who next after Teoh Beng Hock? — Goh Keat Peng
Minda Editor: PEMBELAAN UNTUK TEO
Are we in a reign of terror?

0 comments:

LUSIANA CATERING: HALAL food and catering services.

Komentar dari pembaca di Goodreads | This is one good book. I’ve read one by this author before,Perang Armagedon, which...

Posted by Web Sutera on Friday, 4 March 2016

Copyright © 2013 - WebSutera.com - is proudly powered by Blogger