Konsep kami adalah berdakwah – Wali Band

27 Muharram 1432H - Anggota kumpulan band terkenal dari Indonesia, Wali Band begitu bersyukur dan berbangga apabila muncul sebagai band pertama yang diberi peluang membuat persembahannya di negeri Kelantan dalam tempoh 20 tahun.

Salah seorang anggota kumpulannya, Apoi pada sidang medianya melahirkan rasa terkejut apabila dimaklumkan kumpulan mereka bukan sahaja band pertama dari luar negara membuat persembahan, sebaliknya mendahului band dari negara ini sendiri.


Apoi yang bermain gitar seterusnya berharap kumpulan mereka dapat menghiburkan rakyat Kelantan. “Konsep kami adalah berdakwah, jadi semoga kami dapat berdakwah sambil berhibur,”ujarnya.


Petang semalam (30 Dis. 2010) anggota ini mengadakan sidang medianya disalah sebuah hotel di Kota Bahru, Kelantan sempena program mengumpul dana bagi membantu rakyat Palestin. Empat anggota anak muda ini akan menjayakan Bazaar 4 Gaza di Stadium Sultan Muhammad Ke-1V malam 31 Dis. 2010.


Program berkenaan dianjurkan bersama Anjung Tulus, Sekretariat Misi Cakna Palestin dan kerajaan negeri.

P/s: Dua lagu favourite Wali Band yang aku sering dengar dan hayati ialah Aku Cinta Allah dan Taubat Maksiat.

Berkaitan:
Taubat Maksiat dari Wali Band

** Berita asal dari blog Ibnu Hasyim.


0 comments:

LUSIANA CATERING: HALAL food and catering services.

Komentar dari pembaca di Goodreads | This is one good book. I’ve read one by this author before,Perang Armagedon, which...

Posted by Web Sutera on Friday, 4 March 2016

Copyright © 2013 - WebSutera.com - is proudly powered by Blogger