Jom BERJIHAD!

8 Ramadan 1432H - Berjihad banyak caranya. Ini salah satu daripadanya. Parti Islam Se-Malaysia (PAS) memerlukan dana bagi menghadapi Pilihanraya Umum Ke-13. Jom isikannya dan berdoa di Ramadan 1432 Hijrah ini supaya kerajaan UMNO-BN jatuh tersungkur.

----------------------------

Elok amalkan banyak membaca di bulan mulia ini, terutamanya al-Quran, tafsir al-Quran dan buku-buku agama. Masyarakat Islam di Malaysia kurang memberi perhatian berat dalam perihal ini. Apa yang selalu menjadi budaya ialah pesta makanan, mengisi perut dan bermula dari pertengahan Ramadan, mula berbelanja untuk persiapan Aidilfitri.

Tidakkah kita mahu menyorot sejarah? Perang pertama dalam sejarah Islam, iaitu perang Badar, berlaku pada bulan Ramadan. Justeru bulan Ramadan adalah bulan perjuangan. Ayat al-Quran yang pertama, iaitu ayat Iqra (Bacalah) diturunkan pada bulan Ramadan. Justeru bulan Ramadan juga bulan membaca.


The holy month of Ramadan unites all Muslims in fasting, feasting, worship and prayer. It is a time for contemplation, spirituality and brotherhood.


** We provide catering services for the following; Hari Raya Aidilfitri gathering, courses, training and seminar, product launching, PR events, birthdays, parties, family day, doa selamat, wedding, etc. Varieties of menus are available; Malay dishes, Chinese & Indian style, & HALAL Western dishes.

0 comments:

LUSIANA CATERING: HALAL food and catering services.

Komentar dari pembaca di Goodreads | This is one good book. I’ve read one by this author before,Perang Armagedon, which...

Posted by Web Sutera on Friday, 4 March 2016

Copyright © 2013 - WebSutera.com - is proudly powered by Blogger