RAIKAN PERBEZAAN, SELAGI BUKAN SOAL AKIDAH


Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah Taala. Terima kasih kepada semua klien yang menghubungi Sumayya Foods & Catering untuk bertanya pakej sajian di Aidilfitri dan meminta sebut harga (tahun 2014). Insya-Allah, aku telah dan akan cuba sedaya upaya untuk memenuhi setiap permintaan, justeru kami di Sumayya Foods & Catering me-Raikan Citarasa.

Satu kisah untuk aku kongsikan. Semoga terus ceria di Hari Raya Aidilfitri yang masih hangat diraikan di sekitar Kuala Lumpur, Selangor, dan Negeri Sembilan.

Sketsa Mat Katerer di sesi katering selama tiga hari di Nilai, Negeri Sembilan. Tiga hari tim aku berkampung di Nilai dengan jumlah pax pesanan keseluruhan 1,500. Aku merangkap pemandu, 'body guard', dan penyeri majlis (baca: penyibuk). Aku berulang-alik dari Ampang ke Nilai tiga kali sehari.

Pada hari kedua, sahabat pramusaji berkata kepada Cef Hana, "Kak! Abang bawa kereta laju, hanya 15 minit, kita orang sudah sampai di Nilai."

Aku membantah sambil tersengih, "Mana ada! 30 minitlah!”

Pada hari ketiga ada sajian sate ayam dan daging, dibakar di lokasi, dan turut hadir ialah cef VIP Cef Wan (sebagai tetamu khas untuk sesi memasak). Aku dan Cef Hana mengambil kesempatan berbual mesra dengan beliau dan berfoto sebelum sesi beliau bermula.

Memang Cef Wan suka membebel, tapi meriah dan kelakar. Habis sesi, beliau sudi merasa masakan Cef Hana.

Cef Hana berbisik kepada aku, "Alamak, bang! Cef Wan makan. Dia itu kuat membebel." Aku hanya mengangguk dan berdoa agar semua okey.

Pada suatu saat Cef Wan bertanya, "Siapa masak?" Aku pun tunjuk kepada Cef Hana, sambil menggamit datang ke meja Cef Wan. Cef Hana agak cuak (mengikut pemerhatian aku).

Cef Wan berkata, "Awak masak?"

Cef Hana mengangguk. Cef Wan berkata, "Sedap!", sambil menunjuk tanda bagus.

Fuh! Lega aku!
******************

SUMAYYA FOODS & CATERING (sebelumnya dikenali sebagai Lusiana Catering. BLOGNYA DI SINI: http://themakan.blogspot.com/), yang berada di Mantin bersempadan dengan Beranang, bersedia menerima pesanan/tempahan katering bagi semua acara. Operasi kami secara home-based dan berpengalaman lebih 9 tahun.

Fokus kami untuk majlis kecil (minimum 40 pax) dan sederhana (maksimum 500 pax), insya-Allah.

Sedia menerima tempahan untuk kawasan Mantin, Seremba,n, Senawang, Pajam, Lengeng, Nilai, dan berdekatan bagi Negeri Sembilan. Manakala Selangor merangkumi Beranang, Semenyih, Rinching, Bangi, Bandar Sri Putra, Bukit Mahkota, Kajang, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Cheras, Ampang dan kawasan sekitar. Operasi kami adalah secara home-based.

Hubungi untuk pertanyaan dan tempahan, WhatsApp: http://www.wasap.my/+60162206876. Atau e-mel Raikan.Citarasa@gmail.com.

Kini kami menyambut ulang tahun operasi ke-9. Semoga kawan-kawan, rakan taulan, tuan dan cikpuan sudi menghubungi kami untuk majlis yang perlukan sajian makanan. Insya-Allah berbaloi dengan harga dan mutu makanan.

Pihak kami boleh menyediakan sajian masakan Melayu, Cina, India dan Barat bersesuaian dengan syariat Islam.

** Kisah Diari Mat Katerer, yang kini memasuki tahun ke-9 operasi katering; Sumayya Foods & Catering.
** Insya-Allah, ikhlas dari sang fakir di sisi Allah, WEB SUTERA.

0 comments:

LUSIANA CATERING: HALAL food and catering services.

Komentar dari pembaca di Goodreads | This is one good book. I’ve read one by this author before,Perang Armagedon, which...

Posted by Web Sutera on Friday, 4 March 2016

Copyright © 2013 - WebSutera.com - is proudly powered by Blogger